طرز تهیه خورش قیمه یزدی

خورش قیمه یکی از خوشمزه جات سفره های رنگین ایرانیمون هست که یکی از انواع خورش های سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر زیبای یزد می باشد، توی ادامه این آموزش میخواییم با هم این خورش خوش طعم رو بپزیم:

مواد لازم برای تهیه خورش قیمه یزدی:

● گوشت گوسفندی :۵۰۰ گرم
● نخود : ۲۰۰ گرم
● پیاز سفید : ۳ عدد متوسط
● سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
● زعفران : ۲ قاشق غذاخوری غلیظ (به صورت دم کرده)
● پودر دارچین : ۱ قاشق سوپخوری
● نمک : به مقدار کافی
● فلفل سیاه : به مقدار کافی
● زردچوبه : به مقدار کافی
● روغن : به مقدار کافی

دستور پخت خورش قیمه یزدی:

◼️ ابتدا نخود را از ۲۴ ساعت قبل در یک کاسه حاوی آب می خیسانیم و در صورت امکان حداقل دو یا سه مرتبه آب موجود در کاسه را دور می ریزیم و آب تازه جایگزین می کنیم تا نفخ نخود به طور کامل گرفته شود.
◼️ پس از گذشت این زمان به راحتی می توانیم پوست نخودها را بگیریم، پس از اینکه پوست نخودها را گرفتیم آنها از وسط به دو قسمت تقسیم می کنیم و یا همان به شکل کنار می گذاریم.
◼️ در ادامه پیازها را به صورت نگینی یا خلالی خرد می کنیم. در این مرحله پیاز خرد شده را به همراه کمی روغن در یک قابلمه مناسب تفت می دهیم تا کاملا سبک شود،
◼️ سپس گوشت را به صورت خورشتی خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند.پس از اینکه آب گوشت به طور کامل کشیده شد و کمی سرخ شد، مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه می دهیم تا ادویه ها با گوشت و پیاز یکدست شوند، سپس ۵ پیمانه آب ترجیحا آب داغ به قابلمه اضافه می کنیم.
◼️ در این مرحله حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا آب موجود در قابلمه سریعتر به جوش بیاید، سپس حرارت را ملایم می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا گوشت نیم پز شود. پس از اینکه گوشت نیم پز شد نخودها را آبکشی می کنیم و اضافه میکنیم.
🟪 خب خدا قوت کد بانو؛یکم استراحت کن و بعد ادامه بده به پخت این خورش خوشمزه محلی/ یزدی 🟪

◼️ مقداری نمک هم به خورش اضافه می کنیم و مجددا درب قابلمه را می گذاریم تا نخود و گوشت به طور کامل بپزند. در همین حین سیب زمینی ها را به صورت خلالی خرد می کنیم و ۱۵ دقیقه در آب سرد قرار می دهیم.
◼️ در این مرحله سیب زمینی ها را از آب سرد خارج می کنیم و با یک دستمال تمیز خشک می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن اضافه می کنیم، در ادامه سیب زمینی ها را در روغن سرخ می کنیم و کنار می گذاریم.
◼️ پس از اینکه خورش جا افتاد، زعفران را به همراه دارچین اضافه می کنیم و با خورش ترکیب می کنیم تا خورش رنگ بگیرد، سپس خورش را در ظرف مورد نظرمان می کشیم و به همراه سیب زمینی سرخ کرده و برنج سرو می کنیم.
◼️ نکته مهم در مورد رنگ این خورش این است که رنگ خورش قیمه یزدی باید زعفرانی باشد ولی در برخی از شهرها برای اینکه رنگ این خورش قرمز تر باشد مانند خورش قیمه ایرانی شود از رب گوجه استفاده می کنند.

منبع: پیج ash_pazi_ba_baran